Single Quinta Vintage Ports in 2022 voor de Symington’s

De Symington Family Estates zijn de producenten van onder anderen de beroemde porthuizen Graham’s, Dow’s, Warre’s en Quinta do Vesuvio. Voor 2022 hebben zij geen algemene declaratie gedaan. Wel hebben zij hun Single Quinta Vintage Ports aangekondigd. Dow’s heeft daar twee varianten in. En Graham’s, Warre’s en Cockburn’s elk een. Net als in voorgaande niet-gedeclareerde jaren brengen zij enkele Single Quinta Vintage Port’s direct uit en de andere pas op een later moment.

Aanvankelijk brengen ze een tweetal Single Quinta Vintage Ports op de markt. Namelijk de Quinta do Vesuvio 2022 Vintage Port en de Warre’s Quinta da Cavadinha 2022 Vintage Port.

Daarnaast brengen zij ook in kleine oplage de exclusieve Single Vinyard Vintage Port uit van Vesuvio: de Capela da Quinta do Vesúvio 2022 Vintage Port. Het is pas de vijfde keer dat ze deze port uitbrengen. En zelfs de eerste keer in een jaar dat niet algemeen gedeclareerd is. De vorige jaargangen waren namelijk de grote portjaren 2007, 2011, 2016 en 2017.

Volgens Charles Symington, hoofd wijnmaker bij (onder andere) Quinta do Vesuvio is de kwaliteit van de Capela wijngaarden in 2022 zo goed, dat ze genoeg kracht, structuur en verfijning bieden om de 2022 Capela te kunnen maken.

Ook hebben de Symington’s aangekondigd op een later moment nog hun overige Single Quinta Vintage Ports van Graham’s, Dow’s en Cockburn’s (spreek uit: ‘Kooburns’) uit te zullen brengen. Van Dow’s zijn dit de Quinta da Senhora da Ribeira 2022 Vintage Port en de Quinta do Bomfim 2022 Vintage Port. Van Graham’s hun Quinta dos Malvedos 2022 Vintage Port. En eveneens de Cockburn’s Quinta dos Canais 2022 Vintage Port.

Bronnen: